Tarvitset oikeudet muokata toimintoja. Jos sinulla ei ole tunnusta palveluun, ja haluaisit palvelusi toimijakantaan, ota yhteyttä pääkäyttäjään. Jos et tiedä kuka on alueesi pääkäyttäjä, ota yhteys meihin.

Toimintojen lisääminen, eli profilointi

Huom! Näkymä voi hieman poiketa riippuen siitä, mitä oikeuksia sinulla on Graphing Life –alustalla. Jos olet Toimija, etkä käytä perustyössäsi Kompassia, sinulla on vähemmän ylävalikoita näkyvillä. Jos olet sekä käyttäjä että toimija, käytössäsi on enemmän valikoita.

Toimintojen profiloinnissa ei ole kyse hyvyyden arvioinnista, vaan siitä, mille osa-alueelle palvelu tai toiminto painottuu. Kuvauksella on tarkoitus tehdä toiminto houkuttelevaksi, kertoa sen hyödyistä ja kertoa miksi juuri tämä toiminto tulisi valita. Jos et ole ihan varma, mistä toimintojen profiloinnissa on kyse, lue Toimijakannasta ja palvelukytkennästä. Palaa sitten takaisin profiloinnin pariin.

Kirjautuminen ja toimintojen lisääminen

Screen Shot 2018-03-14 at 14.25.26.png

Toimijakannasta luettu ja palvelukytkentä ymmärretty? Hienoa! Sitten eteenpäin!

Kirjaudu palveluun

Mene osoitteeseen www.graphinglife.io ja kirjaudu tunnuksillasi palveluun.

HUOM! Jos sinulla on pääsy useampaan organisaatioon, tarkista kirjautumisen jälkeen, missä organisaatiossa olet ylävalikosta.

Lisää Toimijalle toimintoja

Valitse listalta toimija, jolle haluat lisätä toimintoja (Toimijat pääsevät muokkaamaan vain omia toimintojaan). Esimerkiksi toimija, joka ei käytä kompasseja, ja vastaa vain omasta palvelustaan, etsii järjestönsä/ toimintonsa/ hankkeensa nimen.

toimijan perustiedot.png

Muokkaa perustiedot tai tarkista, että perustiedot ovat oikein.

Jos haluat luoda uuden toiminnon, valitse oikealta kohdasta Lisää palveluprofiili ”Lisää uusi” > Voit käyttää toimijan perustietoja tai täyttää uudet. Paina sen jälkeen Jatka.

Jos haluat muokata olemassa olevaa toimintoa, valitse se alhaalta listalta "Palveluprofiilit"

toiminnon kuvaus.png

Uusi toiminto (tai olemassa olevan muokkaus)

Kun olet luonut toiminnon, kirjoita tähän palvelun kuvaus lyhyesti, kuvailevasti ja mahdollisimman myönteisesti. Muista, että kuvailun perusteella kerrot siitä keitä olette ja tekstin perusteella on tarkoitus saada muut kiinnostumaan toiminnastanne! Kerro miten palveluun pääsee. Ilmottaudutaanko sinne? Milloin paikka on auki? Kenelle voi soittaa jos on kysyttävää? Jos toimintaan tarvitaan esimerkiksi lähete, kirjaa myös se tähän. Paina Tallenna aina kun olet muokannut tekstiä.

Lisää myös numeerinen profilointi ja palvelun kuvaukseen miksi kyseinen numero on valittu. Esimerkki: Jos olet valinnut Terveyteen numeron 5 (numeerisen kohdistuksen ohje alla), kerro miksi se on 5, kuvaile mitä toiminnassa tehdään ja miten se edistää arjen sujuvuutta. Kerro jokaisesta otsakkeesta lyhyesti mitä toimintanne edistää tai mitä toiminnassa tehdään. Jos valitset numeroksi 1, palvelua ei tarvitse kuvata. Esim. "Terveys 5: Meillä painotetaan liikuntaan ja terveisiin elämäntapoihin. Päivä rakentuu vaihdellen ryhmätapaamisista, kuntosalista, vesijuoksusta, asiantuntijaluennoista ja vaikkapa yhteisestä juokuslenkistä. Syömme yhdessä terveellisen lounaan. Saat henkilökohtaista ohjausta terveyden, ravinnon ja hyvinvoinnin alueilla koulutetulta alan ammattilaiselta."

kohdistukset menetelmiin.png

Numeerinen kohdistus

Numeron valitseminen tapahtuu asteikolla: 1 = Meillä ei ole tätä palvelua... 5 = Tämä on päätuottemme, pääpainotus toiminnassamme

Valitse maksimissaan kahdelle otsakkeelle numero 5, tai jos valitset kolmelle, on kuvauksenkin oltava häikäisevä!

Kun teet numeerisen kohdistuksen, valitse ensin menetelmäksi Tilannekompassi 2.0.

Tee numeeriset kohdistukset Kompassin otsikoihin. Muista – kyse ei ole palvelun hyvyydestä, vaan siitä, mille osa-alueelle palvelu tai toiminto painottuu. Paina Tallenna.

ps. Muista kuvata palvelun kuvaukseen (ohje yllä) miksi kyseinen numero on vaikkapa 5.

profiilin näkyvyys.png

Profiilin näkyvyyden astetus

Jos et vielä halua, että profiili on julkinen, valitse oikeasta yläkulmasta Profiilin näkyvyys ja ”Pois käytöstä”. Voit muokata toimintoa milloin tahansa, ja muuttaa sen aktiiviseksi (julkiseksi kompassin palveluun) kun haluat.

Avainsanojen asetus

Käy vielä asettamassa toiminnoille avainsanat. Avainsanat auttavat rajaamaan palvelua.

Valitse yläreunan valikosta Toimijat ja palvelut > Avainsanat (näytä ja aseta)

avainsanojen määritys.png

Valitse toimija pudotusvalikosta. Avainsanat näkyvät oikealla listalla. Jos toimintoja on paljon ja niihin tulisi asettaa sama avainsana, valitse toiminnot "valitse" sarakkeen pienestä ruudusta toiminnon perässä > valitse avainsanat listalta, jolloin valitut muuttuvat vihreiksi, ja lopuksi paina tallenna. Sanat tallentuvat kaikkiin valittuihin toimintoihin. Avainsanat tulevat näkyviin toiminnon perään.

avainsanojen poisto.png

Voit myös poistaa avainsanoja valitsemalla toimijan pienestä ruudusta sen perässä. Poista haluttu avainsana valitsemalla x avainsanan kohdalta. Toiminto muuttuu punaiseksi, paina tallenna ja avainsana poistuu listalta.