Käyttäjien kutsuminen

1) Kirjaudu tunnuksellasi Graphing Life -palveluun.

2) Valitse oikealta ylävalikosta ”Organisaatiot” – Organisaatiot näytä ja muokkaa

Näet listan, jossa lukee ”Organisaatiot, joihin sinulla on pääsy”.

-       Jos olet yhden alueen pääkäyttäjä, valitse oma organisaatiosi

-       Jos olet monen alueen pääkäyttäjä, valitse listalta se organisaatio johon olet kutsumassa käyttäjän.

3) Valitse oikealta sivuvalikosta ”Kutsut

Sivun alareunassa on ”Kutsu lisää” -nappi, painamalla tätä, avautuu ruutu jossa voit määrittää käyttäjien oikeudet ja kenelle kutsu lähetetään.

Useimmiten käyttäjille annetaan oikeudet Mentorointi ja Ohjaus.

Toimijoille annetaan usein vain oikeus Toimija, mutta jos he tekevät kompasseja asiakastyössä, heille annetaan oikeudet myös mentorointiin ja ohjaukseen.

Screen Shot 2019-05-22 at 13.02.56.png

4) Tarkista käyttäjien oikeudet allaolevasta listasta:

Ylläpitäjä = Kaikki oikeudet. Vain määrätyt henkilöt, sovittu tilaussopimuksissa. Tämä oikeuden antaminen käyttäjille ilman erillistä sovittua lupaa Tilaajan ja Toimittajan (FCG) välillä, on kielletty.

Mentorointi = Voi tehdä Kompasseja, asiakastyötä tekevät henkilöt

Ohjaus = Voi käyttää toimijakantaa, näkee palvelut ja voi tutkia niitä suhteessa asiakkaan tilanteeseen. Jos palvelukytkentä on käytössä kunnassa, tämä usein oikeutena kaikilla käyttäjillä jotka tekevät Kompasseja.

Toimija = Toimija itse (palvelun tuottaja).

Toimijoiden ylläpito = Voi olla esim. kunnan työntekijä, jolla oikeus ylläpitää kaikkia toimijakantaan syötettyjä toimintoja. Yleensä pääkäyttäjä.

Raportointi = Oikeus ladata raportti (Kompassin raakadata Excel muodossa). Usein vain ylläpitäjä.

OmaKompassien hallinta = Voi hallinnoida työjonoon tulevia omakompasseja siirtämällä niitä muille saman organisaation työntekijöille. Yleensä pääkäyttäjä tai valittu työjonoa hallinnoiva henkilö.

5) Syötä kutsuttavan henkilön /henkilöiden sähköpostiosoite /osoitteet ja paina “Kutsu”.

Kun olet lähettänyt kutsun, näet listan lähetetyistä kutsuista ruudulla. Pääset tähän näkymään samaa polkua, kuin aiemmin kutsua lähettäessä (eli: ylävalikosta organisaatiot, valitse oma organisaatio, oikealla sivupalkissa “Kutsut”).

Kutsun tarkistaminen

Screen Shot 2019-05-22 at 13.37.48.png

Kutsun tila on joko:

Lähetetty, eli lähetty vastaanottajalle

Hyväksytty, eli vastaanottaja on hyväksynyt kutsun (tästä voit tarkistaa myös millä osoitteella kutsu on hyväksytty - jos esim. kirjautumisessa on ongelmia, voi olla että tästä näkymästä huomaa, että rekisteröityessä on laitettu virheellinen sähköpostiosoite tmv.)

Vanhentunut, eli kutsu on vanhentunut (lähetä käyttäjälle tarpeen mukaan uusi kutsu)

Ongelma-tilanteet

Jos käyttäjä sanoo, ettei ole saanut kutsua, toimi seuraavasti:

1. Pyydä tarkistamaan roskaposti

2. Jos kutsua ei löydy, koita lähettää uusi

3. Jos kutsu ei edelleenkään saavu käyttäjälle, paina kutsulistan oikeasta kulmasta pientä alaspäin näyttävää nuolta

Screen Shot 2019-05-22 at 13.37.482.jpg

Aukeaa seuraavanlainen teksti:

Screen Shot 2019-05-22 at 13.58.53.png

Toimi ohjeen mukaisesti, eli kopioi kyseinen teksti sähköpostiin ja varmista että lähetät sen oikealle käyttäjälle eli sille käyttäjälle, jolle kutsu ei muuten mene perille.